O meni

Kot univerzitetno diplomirana novinarka sem kmalu po študiju spoznala, da so novinarski ideali v praksi neizvedljivi. Videla sem se kot piska izvrstnih reportaž z različnih koncev sveta, kot poročevalka z dogodkov in borka za resnico. Vendar sem v ključnih letih spoznala nekaj ljudi, zaradi katerih me je potegnilo v druge vode. Pri devetnajstih sem po uspešno opravljeni avdiciji na Radiu Slovenija pristala v uredništvu Vala 202. Tam sem opravila govorno in bralno usposabljanje, ki mi je dalo podlago za vse, kar me je čakalo v prihodnosti. Na Radiu sem imela priložnost spoznati legendarnega Saša Hribarja, ki mi je dal priložnost, da se s svojimi imitatorskimi sposobnostmi predstavim v oddaji Radio Ga Ga. Po treh letih dela na Valu 202 je prišel London. V slovenski redakciji BBC World Service so se odločili dati priložnost enemu od mladih valovskih novinarjev. Uspešno sem prestala pisni in govorni preizkus ter dobila vabilo za 6-mesečno delo v slovenski redakciji BBC World Service, ki je takrat delovalo pod vodstvom urednika Branka Kastelica. V zadnjih tednih bivanja v Londonu je iz razvedrilnega programa TV Slovenija prišla ponudba za vodenje novo nastajajoče oddaje Turistika. Pred tem sem z razvedrilnim programom TV Slovenija sodelovala kot novinarka v oddaji TLP, kot novinarka oddaje Homo Turisticus ter kot sodelavka v oddaji Najšibkejši člen, kjer je bila moja naloga opravljanje intervjujev z izpadlimi tekmovalci. Povabilu za vodenje nove oddaje Turistika se nisem mogla upreti in tako se je moja zgodba z Radiem zaključila, občasno sem sodelovala le še v Radiu Ga Ga, s Sašem pa sva še vrsto let sodelovala v televizijski oddaji Hri-Bar (2005-2011). Po dveh letih vodenja oddaje Turistika, s katero sem prečesala celo Slovenijo, sem dobila povabilo za vodenje nove zabavno-glasbene oddaje Na zdravje z Boštjanom Romihom. Oddajo sva uspešno vodila 6 let (2007-2012), potem pa so se najine poti razšle. Po oddaji Na zdravje sem na Planet TV vodila resničnostni show Zmenek na slepo, potem ko sem postala mama pa sem se na televizijo vrnila z oddajo Brez cenzure, v kateri smo z gosti komentirali dogajanje v resničnostnem showu Kmetija: nov začetek, nato smo komentirali dogajanje v resničnostnem showu Bilo je nekoč, nato sem dobila priložnost voditi 3. sezono oddaje Kmetija: nov začetek, po tem pa je prišla oddaja Od težaka do junaka, v kateri smo z gosti komentirali dogajanje v 1. in 2. sezoni resničnostnega showa The Biggest Loser Slovenija. V času 2. sezone sem poleg oddaje Od težaka do junaka vodila tudi oddajo Zvezda Magazin, v kateri smo z gostjami komentirali dogajanje v oddaji Nova zvezda Slovenije. Ob vsem omenjenem se že skoraj 15 let ukvarjam z vodenjem prireditev, ki so moja največja strast.

Februarja 2015 sem postala mama krasni punčki Anastaziji, ki je od prvega dne moja največja sreča. Pri vzgoji prisegam na ravno pravšnjo kombinacijo sproščenosti in avtoritete. Verjamem, da otrok ni pametno pretirano razvajati, saj se otrok, ki se mu za nič ni treba boriti, kasneje težko spopada z realnimi življenjskimi preizkušnjami.

Čeprav v športne vode nikoli nisem zajadrala profesionalno, mi je teorija 'zdrav duh v zdravem telesu' zelo blizu, tako da sem od nekdaj športno aktivna. V najzgodnejših osnovnošolskih letih sem obiskovala ure gimnastike, v zgodnjih najstniških pa atletiko na ljubljanskem Žaku. Gimnazijo Šentvid sem zastopala na atletskih mitingih, vendar se z omembe vrednimi dosežki na tem področju žal ne morem pohvaliti. Kot dekle sem in še vedno rada obiskujem ure aerobike, pohajam po srednje visokih hribih, če je čas, skočim na fitnes ali v savno.

Kdor me pozna, ve, da sem kot strelka precej živahne narave, vedrega duha in neposrednega jezika. Mislim, da ni nič bolj zabavno, kot resnica sama, zato vedno prisegam nanjo. Sem se pa z leti že nekoliko umirila in bolj kot borbenost in brezkompromisnost danes cenim sodelovanje, skupne cilje in spravo. To je tisto, kar lahko ta svet vodi naprej.

Več o svojih pogledih na svet in o poti, ki sem jo prehodila, pa v moji avtorsko biografski monokomediji Borka, ki je luč sveta ugledala novembra 2017 in je še vedno aktivna.