Prireditve

Premik od običajnega novinarskega dela k nastopom pred publiko se je zgodil, ko sem začela sodelovati s Sašem Hribarjem. Ne le, da smo med letoma 2001-2003 ustvarjali oddajo Radio Ga Ga, z Juretom Mastnakom naju je pogosto vzel s sabo na svoje nastope na različnih prireditvah. Pogosto smo šli na oder brez vnaprej pripravljenega scenarija in to je vsemu skupaj dajalo tisto nekaj posebnega. Tako sem postala prepoznavna širšemu delu občinstva in kmalu sem začela z vodenjem prireditev. Prvo priložnosti mi je leta 2003 dal prav Sašo Hribar, ki je v tistem času v sodelovanju z Valom 202 ustvarjal projekt Moja soseska. V Mercatorjevih centrih smo gostili številne zanimive goste. Tako se je vse začelo. Z vodenjem televizijske oddaje Turistika in Na zdravje pa so prišla tudi vabila za vodenje večjih dogodkov. Med letoma 2003-2018 se jih je zvrstilo nekaj sto in to je pravzaprav tisto, kar najraje počnem. Sodelujem z občinami, krajevnimi skupnostmi, društvi, večjimi in manjšimi podjetji. Čeprav je vsak dogodek drugačen, imajo vsi enak namen: da bi gostje doživeli nekaj lepega.

Naloga voditelja je, da ne le z besedami, ampak tudi z energijo poživi dogodek. Ker pa se lahko vedno zgodi kaj nepredvidljivega (lahko nagaja vreme, morda zamuja gost, tehnika zataji), pa je pomembno, da voditelj pravilno reagira in dogodek kljub tovrstnim nevšečnostim pripelje suvereno do konca. To je zame ključno, kajti lahko je blesteti, ko je vse popolno. Poseben izziv pa je očarati goste, ko gre kaj narobe. Nepredvidene situacije so mi v največje veselje. Zaradi petnajstletnih izkušenj lahko marsikaj predvidim in organizatorja dogodka na to opozorim še pred samim dogodkom. Zato priprava dogodka zahteva nekaj predhodnega sodelovanja, na katerih se pripravimo tudi na plan B ali C.

Glede vremena ni bojazni smiley Vodim namreč posebno statistiko. 99.9% prireditev, ki jih vodim, ima lepo vreme. Pogosto se zgodi, da več dni pred dogodkom dežuje. Imam posebno skrivnost, s katero poskrbim, da prav na dan dogodka sije sonce. Zato je moj slogan: Za prireditev s soncem!

Vrste dogodkov, ki jih povezujem: poslovni dogodki, družabne prireditve, sejmi, kongresi, simpoziji, posveti, otvoritve, predstavitve, obletnice, prednovoletne zabave, dnevi odprtih vrat, hotelske zabave, festivali, občinski prazniki.

Podjetja, ki mi zaupajo:

BAYER, TELEKOM, PETROL, GOODYEAR SAVA TIRES, REVOZ, SAVA D.D., JUB, PORCHE SLOVENIJA, GOSPODARSKO RAZSTAVIŠČE LJUBLJANA, NOGOMETNA ZVEZA SLOVENIJE, ISKRA, LANCOM, ADEL AVTODELI, RASTODER COMPANY, ISKRA AVTOELEKTRIKA, DEŽELNA BANKA, PLANET TUŠ, HYPO ALPE ADRIA, EURO GLOBTRADE, KGZ SLOGA, VINSKA KLET GORIŠKA BRDA, VINA ZAJC, P&F JERUZALEM ORMOŽ, PERUTNINA PTUJ, TRANSPORT, PRIMORSKI AVTOCENTER, INTEREUROPA…